Pregătirea călătoriei în insulele grecești – pas cu pas

Pregătirea călătoriei în insulele grecești – pas cu pas

pregătirea călătoriei în Grecia

6 sfaturi de la un blogger de călătorii, pentru pregătirea vacanței în Grecia

Pregătirea călătoriei este cea mai frumoasă etapă care precede vacanța. Din momentul în care ne-am hotărât asupra destinației și până plecăm, trebuie să rezolvăm o serie de probleme astfel încât să nu avem surprize neplăcute. Poate părea o activitate greoaie și/sau plictisitoare. Dar cu puțină organizare, devine la fel de plăcută ca vacanța în sine.

Și pentru că ofertele early booking si last minute sunt la mare căutare la fiecare început de an, am cerut părerea Almonei Țilea, un important blogger de călătorii, în ceea ce privește organizarea unei vacanțe în Grecia.

Iată ce sfaturi ne oferă Almona:

1. Planifică ce îți dorești să faci

 „ Pentru că nu-mi place să mă bazez prea mult pe memorie, ceea ce te sfătuiesc și pe tine, planificarea vacanței începe cu liste. Fie că le scrii de mână, într-o agendă, fie că aduni informațiile într-un document Excel, ce rămâne scris nu se uită.

Când vine vorba despre o călătorie în insulele grecești, nu există must-do și must-see. E păcat să transformi o vacanță de relaxare într-un maraton de la un obiectiv la altul. Fă o listă cu ceea ce îți dorești neapărat să vizitezi și fă o simulare de traseu în maps Google. Ba chiar și niște print-screen pe care să le salvezi în telefon.

traseu maps Google

Vizitează site-urile oficiale ale destinațiilor și verifică orarul de vizitare a obiectivelor turistice și prețurile. De regulă nu apar pe prima pagină în Google  și au forma www. numeleinsulei. gr,  .com sau .net. Spre deosebire de capitalele europene, în insulele grecești nu e nevoie să rezervi online biletele de intrare ori să stai la cozi interminabile. Și nici prețurile nu sunt mari, cam între 2 și 8 euro.”

2. Deplasarea

„ Am creionat o mulțime de vacanțe până acum, însă multe dintre ele au rămas la stadiul de ciornă din cauza deplasării anevoioase sau costisitoare. Când analizezi deplasarea spre destinație trebuie să ai în vedere următorii factori: siguranță, timp, bani.

Pentru mine, cea mai rapidă și sigură metodă de deplasare este avionul. Trebuie doar să mă asigur că este și convenabilă ca preț. Cea mai la îndemână metodă a fost să-mi fac cont la mai multe motoare de căutare bilete de avion (momondo, skyscaner, paravion) și să cer alerte de preț. Cu ajutorul motoarelor de căutare am identificat și companiile aeriene care au cele mai bune oferte pentru anumite destinații.

cautare bilete Grecia

Pentru insulele grecești, cea mai bună companie aeriană este Aegean. Asta pentru că nu există zbor direct de la București, iar în Atena nu vreau să schimb compania aeriană. Mi-am făcut cont și urmăresc ofertele. Toate companiile aeriene au un calendar în care evidențiază cel mai mic preț.

Cel mai bun preț l-am găsit cu circa 2 luni înainte de plecare. Având în vedere că cele mai bune perioade pentru vacanță în insulele grecești sunt toată luna iunie și  până pe 10 iulie, apoi luna septembrie, biletele de avion pot fi cumpărate în lunile aprilie și iulie.

Mare atenție de unde cumpărați biletele de avion. Motoarele de căutare vă redirecționează pe diverse site-uri cu diverse prețuri. Verificați cu atenție ce include prețul afișat (bagaje, taxe).

bilete de avion Grecia

Pentru siguranța mea, eu cumpăr doar de pe site-ul companiei aviatice. Având o relație contractuală directă cu operatorul de zbor, este mult mai ușor să soluționez eventualele probleme (întârzieri, bagaje pierdute). „

3. Cazarea

„ Următorul pas în pregătirea călătoriei este alegerea locului în care vom sta. Pentru unii este primul. Primesc multe mesaje în care mi se cer recomandări de cazare, dar când întreb cum vor să ajungă acolo încă nu au răspuns la întrebare. Îmi aduc aminte că o cunoștință era de-a dreptul disperată că facuse rezervări la hotel și, cu două săptămâni înainte de plecare, nu găsea bilet de avion în perioada aleasă.

Întrucât eu călătoresc singură, cel mult cu încă o persoană, și perioade scurte, 7-10 zile, cea mai bună opțiune este booking.com. Dacă plănuiești o vacanță mai lungă sau în grup, ia în calcul și platforma Airbnb. Aici sunt listate apartamente particulare care îți oferă confortul unei case. Plus că vei avea ocazia să interacționezi cu localnicii.

La fel ca la „vânătoarea de zboruri” procedez și cu ofertele de cazare. Nu mă apuc să caut mai devreme de luna martie pentru că oferta este foarte limitată. În momentul în care găsesc o cazare care îmi place o salvez în wishlist. Poți să-ți creezi o mulțime de liste: cazare la mare, cazare intermediară, cazare în oraș, apoi să le analizezi în funcție de criteriile tale.

Pentru mine, un criteriu important, chiar mai important decât prețul, este scorul din comentarii. De regulă, caut un scor de minimum 8. Dar nici 7,9 nu e rău, dacă prețul este mai mic. Contează foarte mult din ce anume a rezultat acel scor: curățenie, confort, locație, facilități, personal, raport calitate preț, iar pentru mine, pe primul loc este cel la curățenie.

Un alt criteriu este anularea gratuită. Niciodată nu știi ce se întâmplă sau ce ofertă mai apare.

Nu e rău, după ce ai găsit o cazare bună, să o treci prin site-urile de comparare prețuri (Hotelscan, Trivago). Dar, mare atenție pe site-urile pe care te trimite. Pe unele prețul este foarte mic, dar poate să nu conțină taxa de oraș, taxa de curățenie sau chiar lenjeria de pat și prosoapele. „

4. Asigurarea călătoriei

„ După rezervarea zborului și a cazării fac asigurare pentru anularea călătoriei (storno) și asigurare medicală. Nu sunt scumpe, se pot achiziționa on line și te scutesc de multe surprize neplăcute.

Citiți cu atenție riscurile acoperite și cele excluse. De exemplu, faptul că nu ți se aprobă concediul, nu este un risc acoperit. În timp ce o asigurare medicală clasică nu acoperă riscurile pentru vătămări din sporturi extreme. „

5. Documentele de călătorie și banii

„ Insulele grecești sunt  o destinație sigură, chiar și pentru o femeie care călătorește singură. O măsură de precauție în plus nu strică însă niciodată. Documentele de călătorie și banii sunt singurele lucruri care nu pot fi reconstituite în timpul călătoriei.

Eu păstrez în telefon copii de pe cartea de identitate, biletele de avion, rezervarea la hotel și de pe asigurări.

De asemenea, aparte de cardul bacar,  am o sumă de bani cash. „

6. Evită hiper-planificarea

„ De fiecare dată când mergem într-o destinație nouă, avem tendința să ne încărcăm memoria cu foarte multe informații. Crede-mă pe cuvânt că nu-ți vei rata vacanța dacă nu vei ști câți pași sunt de la hotel până la plajă și nici câte plăci de faianță sunt în baie. Iar dacă timpul nu-ți permite să atingi toate obiectivele pe care ți le-ai propus, nu te întrista! Cu siguranță vei descoperi altele la care nici nu te-ai gândit. „

Vacanță frumoasă și fără griji!

Autor: Almona Țilea
Pe Almona o puteți urmări și pe blogul personal : 
www.almonacalatoreste.ro

Dacă ți-a plăcut articolul, îi poți acorda cât mai multe steluțe, mai jos. 

Pregătirea călătoriei în insulele grecești – pas cu pas

6 sfaturi de la un blogger de călătorii, pentru pregătirea vacanței în Grecia Pregătirea călătoriei este cea mai frumoasă etapă care precede

Rating Articol
Summary
100 %
User Rating : 4.9 (2 votes)

Facebook Comments