Cum să vă păstrați piscina curată toată vara

 Cum să vă păstrați piscina curată toată vara

intretinerea piscinei

 Dacă sunteți suficient de norocoși să aveți o piscină în curte, nu există nimic mai plăcut decât să petreceți o după-amiază sau o seară la soare lângă piscină.

Cu toate acestea, odată cu toată această distracție vine și ceva muncă. Una dintre cele mai importante sarcini asociate cu deținerea unei piscine este menținerea curățeniei acesteia. Acest articol vă va arăta cum să vă păstrați piscina curată pe tot parcursul verii.

 

 Întreținerea piscinei

Întreținerea piscinei este un proces care se desfășoară pe tot parcursul sezonului. Există mai mulți pași pe care va trebui să îi faceți înainte de începerea fiecărui sezon. Curățarea piscinei, aspirarea piscinei și adăugarea de substanțe chimice pentru a menține apa curată și clară – acestea sunt doar câteva dintre sarcinile de bază pe care veți dori să le abordați pentru a vă menține piscina curată. Dacă vreți să eliminați orele întregi petrecute curățând algele de pe pereți, este esențial să mențineți chimia apei și să vă păstrați filtrul curat. Toate acestea sunt lucruri care necesită puțină cunoaștere și atenție , dar care vă vor ajuta să vă păstrați piscina curată.

 

 De ce aveți nevoie

 Veți avea nevoie de o plasă de piscină care se atașează la o tijă telescopică, o perie, substanțe chimice profesionale , o trusă de analiză a apei și o mătură pentru frunze.

 

 Păstrarea curățeniei piscinei.

 Care este primul lucru pe care trebuie să îl faceți pentru a vă păstra piscina curată? Asigurați-vă că filtrul este în stare bună. Dacă acesta nu funcționează corect, resturi precum murdăria și frunzele pot intra în piscină și vă pot murdări apa. Filtrul trebuie curățat la fiecare săptămână sau două, în funcție de cantitatea de resturi din piscină.

Următorul pas este să aspirați podeaua. Când murdăria și frunzele ajung în piscină, se scufundă pe fund, unde nu pot fi văzute. Așa că ceea ce vedeți deasupra apei s-ar putea să nu fie tot ce se află acolo! Scapă de acea murdărie cu ajutorul unui aspirator manual sau a unui robot.

Verificați în mod regulat coșurile skimmerelor, deoarece acolo se strang toate resturile si frunzele din apă și golițile de câte ori este necesar.

Păstrarea curățeniei piscinei nu trebuie să vă ocupe tot timpul liber! Puteți apela la o firmă specializată în întreținerea piscinelor și în acest fel timpul alocat întreținerii piscinei îl înlocuiți cu momente de relaxare la piscină.

 

 Funcționarea corectă a sistemului de filtrare și tratamentul chimic

 Foarte important în păstrarea curățeniei piscinei este îngrijirea adecvată a filtrului și tratamentul chimic. Filtrele captează resturile și particulele care se află în apă și trebuie curățate în mod regulat. Ar trebui să vă curățați filtrul cel puțin o dată pe săptămână. Sistemul de filtrare al piscinei trebuie să funcțiioneze cel puțin 8 h pe zi. De asemenea, trebuie să verificați zilnic nivelul substanțelor chimice. Tratamentele chimice ucid bacteriile, algele și alți contaminanți care pot face ca piscina voastră să nu fie sigură pentru înot sau pot crește probabilitatea unei infecții.

 

 Aspirarea manuala a piscinei

 Începeți prin a introduce un furtun cu dimensiuni egale cu ale piscinei voastre în apă și umpleți-l , apoi un capăt îl introduceți în duza de aspirare iar celălalt în talpa pentru aspirarea fundului piscinei și începeți să aspirați ușor. Trebuie să vă asigurați că aspirați toate resturile care s-au adunat inclusiv în colțurile piscinei. Piscina ar trebui să fie curată înainte de a trece la orice alt pas.

De asemenea, puteți folosi un robot pentru curățarea piscinei, acesta face o parte din operațiunile de curățare singur . Trebuie doar urmărit, în momentul când coșul dispozitivului de curățare s-a umplut trebuie golit și curățat.

 Concluzie

 Piscina este una dintre cele mai frumoase atracții ale oricărei case, dar trebuie să fie întreținută pentru a continua să fie frumoasă, sigură și plăcută. Acest ghid vă va învăța elementele de bază ale întreținerii piscinei și vă va oferi câteva sfaturi despre cum să vă păstrați piscina curată pe tot parcursul verii.

Facebook Comments