Fructele Goji și beneficiile consumării lor

Fructele Goji și beneficiile consumării lor

fructe de goji

Fructele Goji – Minunea din Natură

Fructele Goji iși au originea in China, unde sunt folosite in medicina tradițională de peste 2000 de ani.
Proprietățile lor terapeutice erau cunoscute probabil și mai devreme, după cum indică asocierea plantei, în folclorul chinezesc, cu primul împărat al Chinei, Shen Nung, părinte al agriculturii și cunoscător al plantelor medicinale, din perioada 2800 î.e.n.

Mai toată lumea știe că un prim pas spre un stil de viață sănătos este alimentația. Nu atât cantitatea alimentelor, cât calitatea lor contează. Mesele ce conțin preponderent fructe și legume, consumul a cât mai multor culori la o masă, ar trebui să asigure necesarul zilnic de vitamine și nutrienți atât de necesari trupului și minții.

Și cum natura reprezintă un ajutor important pentru ca organismul uman să funcționeze în parametri optimi, haideți să vorbim puțin despre fructele Goji.

Cred că știți deja că acestea pot fi introduse cu succes în obiceiul culinar și nu numai.

Tot mai mult accent s-a pus în ultimul timp pe natural și nu degeaba, având în vedere rezultatele obținute de către cei care au ales acest stil de viață.

Probabil multe persoane cunosc deja gustul acestor mici fructe. Însă, pe lângă gust, e bine de știut și ce beneficii sunt în urma consumării lor.

Scăderea în greutate, reducerea riscului de pierdere a vederii sau întărirea sistemului imunitar, sunt doar câteva dintre beneficiile fructelor menționate. Dar cum ajută ele în mod concret, vorbim pe larg, în cele ce urmează:

Pierderea kilogramelor în plus

Fructele Goji s-ar putea traduce în porții mici de sănătate. Datorită gustului dulce și fibrelor conținute, drumul către alimentația sănătoasă nu este deloc dificil. Ba din contră.

În cazul în care pofta de dulciuri își face prezența, ea poate fi ușor satisfăcută cu ajutorul acestui înlocuitor. Astfel, zahărul redus și conținutul scăzut de calorii, transformă fructul Goji în substitutul perfect chiar al altor fructe uscate ce pot avea un mai mare conținut de zahăr.

Boabele de energie sănătoasă pot fi consumate la fel ca stafidele. Acestea se pot adăuga în salate, smoothie-uri sau pot fi consumate ca atare, pe post de snack. O singură porție nu ar trebui să depășească 23 de calorii și prin urmare, pare un aliat perfect în lupta contra kilogramelor în plus.

Se știe că pentru a nu pierde lupta cu kilogramele, nu dietele sunt recomandate pe termen lung, ci, mai degrabă, schimbarea unor obiceiuri alimentare. Stilul de viață joacă un rol important în menținerea siluetei de invidiat, dar și a sănătății întregului organism

Fructele Goji ajută sistemul imunitar, ferindu-l de gripă

Cum iarna încă nu s-a terminat și gripa își mai face momentan prezența, e bine de știut că fructele Goji pot întări sistemul imunitar. Ceaiurile sau fructele uscate consumate des, pot stopa, dar și preveni boala.

Prin combinația fibrelor și polizaharidelor naturale, bacteriile intestinale sănătoase, spre exemplu probioticele, sunt protejate și ajutate să se dezvolte. Organismul este astfel protejat împotriva bacteriilor dăunătoare, procesul digestiv este susținut și, totodată, simptomatologia afecțiunilor digestive sau reacțiile alergice sunt reduse.

Prin urmare, dacă fructul se consumă în mod regulat, organismul va fi revigorat, oboseala se va ameliora, iar imunitatea va fi întărită. În acest sens și colesterolul va ajunge să fie la nivel normal, precum și trigliceridele sau glucoza din sânge.

Antioxidantul ochilor și al pielii

Conform studiilor, fructele Goji conțin un nivel ridicat de antioxidanți ce pot reduce riscul de degenerescenta maculară. Asta înseamnă că cea mai frecventă cauză a orbirii persoanelor cu vârsta peste 55 de ani poate fi diminuată cu ajutorul acestui fruct. Mai exact, în cazul în care celulele sunt expuse factorilor toxici, precum radiațiile sau fumul, antioxidanții intervin și protejează împotriva descompunerii.

De obicei, alimentele cu un nivel crescut de antioxidanți au capacitatea de a proteja astfel celulele când sunt expuse factorilor toxici, fiind, de asemenea, bogate în fibre și sărace în grăsimi nesănătoase.

Așadar, fructele Goji pot ajuta la îmbunătățirea vederii, protejează împotriva radicalilor liberi, dar și hipopigmentarea devine mai slabă în cazul persoanelor în vârstă care au consumat suplimente alimentare ce conțin fructul, spre exemplu.

Și, bineînțeles, să nu uităm că fructele Goji au beneficii și în ceea ce privește frumusețea tenului. Datorită antioxidanților conținuți, este împiedicată îmbătrânirea prematură a pielii, procesele de apărare fiind fortificate și porii curățați în profunzime. În cazul frumuseții se pot aplica măști sau consumat fructul ca atare, bineînțeles.

Cu ajutorul Goji-ului, petele de pe piele pot fi combătute cu succes. La fel acneea și vindecarea dermatitelor.

Ce contraindicații există

Dacă se urmează vreun tratament pentru subțierea sângelui, fructul ar trebui evitat pentru că acesta ar putea anula efectele medicamentului. În cazul în care există alergii la polen, de asemenea, ar trebui evitat. Iar din cauza oxalaților din aceste fructe, cei care au afecțiuni renale nu ar trebui să consume prea mult, deorece, în cazul lor, formarea de pietre la rinichi este astfel favorizată.

Autor: Iasmina Petcu
Pe Iasmina o puteți urmări și pe blogul ei : https://subtoc.ro/

Dacă ți-a plăcut articolul, îi poți acorda cât mai multe steluțe, mai jos. 🙂

Fructele Goji și beneficiile consumării lor

Fructele Goji – Minunea din Natură Fructele Goji iși au originea in China, unde sunt folosite in medicina tradițională de peste 2000

Summary
0 %
User Rating : 4.8 (4 votes)

Facebook Comments